De energie in tweedehands spullen

Tweedehands spullen.

Tegenwoordig struinen we op marktplaats voor spulletjes en dan het liefst voor weinig. Er zijn zelfs pagina’s waar je gratis spullen op kan halen. Voor sommige mensen is het een sport geworden om zo veel mogelijk spullen te scoren voor weinig.

Heel leuk maar, we vergeten snel dat er aan alle tweedehands spullen die we in huis halen ook een energie vastzit. We weten niet de geschiedenis van het artikel en vaak kleeft er een emotie aan vast. Zoals; angst, woede, verdriet, schaamte.

Doordat er nog energie aan het product zit van de vorige gebruiker kan dit een verstoring geven aan jouw energieveld. Dit kan leiden tot rusteloosheid, slaapproblemen, het ‘niet lekker in je vel zitten’, geprikkeld humeur, onveilig gevoel of het gevoel bekeken te worden.

Wanneer je veel tweedehands spullen in huis hebt staan des te sterker de verstorende energie kan zijn. Vooral kinderen zijn gevoelig voor energieën omdat ze veelal meer verbonden zijn met de bron dan volwassenen. Daarom is het belangrijk om alles wat tweedehands is eerst te reinigen voordat je het in je huis zet.

Zelf reinigen:

Je kan spullen energetisch reinigen door bijvoorbeeld witte salie te gebruiken.

    –  Zet het product in de rook van de salie.
    –  Bedank het product
    –  Vraag Aardsengel Michael om de energie van het product te zuiveren
    –  Benoem dat het product nu van jouw is en noem je volledige naam.

Hoe zit het dan met nieuwe spullen?

Mensen die in de fabriek werken hebben weinig tot geen emotionele band met een product en geven daarom ook niet veel mee.
Maar, er is een maar. Als iets is gemaakt waar de maker er maar 1 van maakt of de maker is heel lang bezig met zijn product, dan adviseer ik het ook om het schoon te maken. 

Ik heb hier een voorbeeld van:

Mijn man had een nieuwe gitaar gekocht, handgemaakt.
Die avond daarna hoor ik geluidjes in de hoek waar de instrumenten staan.
Even later hoorde ik het weer en toen ik mij er op afstemde wist ik dat de ziel van de maker nog in de gitaar zat. Het was geen ‘negatieve’ energie maar, de gitaar behoorde nog aan de maker.

Daarom hebben we de gitaar schoongemaakt, de maker bedankt en benoemd dat de gitaar nu aan mijn man behoord.